OM SONOBE LIGHT

Alt stort begynder småt og sådan er det også med Sonobe Light, der siden foråret 2016 er blevet produceret i "papirgaragen" og værkstedet på privatadressen i Taastrup. Med alle de fordele og begrænsninger det indebærer, er det også en kulørt fortælling om iværksætteri på lavbudget startet helt fra bunden. Vilkår er kalkulerede satsninger og prioriteten af bl.a. en meget gammel bil med anhænger, der toplæsset har kørt lange stræk med papirlamper indpakket i pressenninger for at modstå regn og blæst.

Sonobe Light er passion for papir som råmateriale. Det er en uimodståelig trang til konstant at designe og videreudvikle på det silkebløde, næsten poetiske lys en papirlampe kan give. 

Sonobe Light er et virkelig smukt og unikt produkt søsat med det mål at få arbejdslivet til at give større mening og hænge bedre sammen med et mere fleksibelt familieliv.

Medarbejderlisten (med glimt i øjet;-)

Charlotte, 44 år: Mor, CEO, designer, producent, logistikchef, økonomichef, kvalitetschef, ansvarlig for strategi og markedsføring samt periodisk græsenke mm.

Claus, 44 år: Far, teknisk chef, indkøber, håndværker - der i lånte lokaler drejer ophæng i rustfrit stål, lodder en hel del og i øvrigt arbejder for anden hånd alt fra  40 timer ugentligt til non-stop både i ind- og udland.

Valdemar, 19 år: Ældste yngel, kreativt rovedhoved der supporterer udviklingsafdelingen med 3D-tegning, -beregning og produktion på 3D-printer.

Malou, 17 år: Tjekket lånt teenageyngel med lange smukke negle, højt betroet foldepige der mestrer papirets folder til perfektion.  

Freja Marie, 4 år: Yngste eget yngel, stærkt engageret labelprinter og afklipper

Øvrig medarbejderstab på fjernlager, eget og lånt yngel 14-19år: Folder, fotograferer, filmer og forsøgsvist uden større engagement LED-bånd-klipper

Tove, 66 år: Mormor og ansvarlig for skæring og udstansning i skindværkstedet

Sonobe Light er dermed - som medarbejderstaben røber - et familieforetagende og en mindre produktion af skønne kunstneriske lamper. Lamperne sælges i få udvalgte, lækre designbutikker, på designmarkeder og som nyeste engagement i butikken KnAsT, der er rammen om et designfællesskab på Nørrebro i KBH.

Sonobe Light er dog også udtryk for ambitioner og konstant på vej med større produktion og nye projekter.

Er du nysgerrig for at at være med på sidelinjen så følg gerne med bloggen her.  

Mange hilsener fra Charlotte & Co


BILLEDGALLERI FRA VÆRKSTEDET:


SONOBE LIGHT PÅ 1 MIN.

Julie Kølle, der går i gymnasiet på film & medielinjen, har lavet en lille fin film om tilblivelsen af en Sonobe Light, model Siphonia